„Libertate” triumfă la Gala Premiilor Gopo 202411Foto1Video© libertatea.ro

„Libertate” triumfă la Gala Premiilor Gopo 2024

, 13 știri, 24 vizualizări

Gala Premiilor Gopo a fost un eveniment plin de strălucire și emoție, iar filmul „Libertate”, sub regia lui Tudor Giurgiu, a fost indiscutabil starul serii, primind Trofeul Gopo pentru cel mai bun film de lungmetraj. Desfășurată la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” și îmbogățită de prezența unor personalități marcante ale cinematografiei românești, gala a fost un tribut adus artei și talentului în lumea filmului.

Premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj a fost înmânat de ministrul Culturii, Raluca Turcan, și de actrița Victoria Cociaș, într-un moment de înaltă solemnitate. Ministrul Turcan a transmis un mesaj de apreciere și respect pentru contribuția semnificativă a filmului românesc și a personalităților sale marcante. Ea a subliniat importanța reunirii unor filme de succes comercial cu filme de autor, menționând că acest lucru reprezintă o voce puternică a cinematografiei românești.

După vizionarea proiecțiilor prezentate la gală, ministrul Turcan a exprimat optimismul său pentru viitorul cinematografiei românești, apreciind că generația prezentă promite și se remarcă prin aprecierea publicului, remarcile critice și succesul internațional. Ea și-a exprimat speranța ca eforturile sale, în calitate de ministru al Culturii, să sprijine debutanții în cinematografie și să faciliteze accesul producțiilor românești pe piața internațională prin diverse programe și scheme de sprijin.