Liderul cecen Ramzan Kadîrov a ordonat poliției să tragă în demonstranți pentru a preveni mulțimi violente ca în Daghestan2Foto© realitatea.net

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a ordonat poliției să tragă în demonstranți pentru a preveni mulțimi violente ca în Daghestan

, 5 știri, 83 vizualizări

Agenția de presă de stat rusă RIA Novosti scrie că Ramzan Kadîrov a spus la o întâlnire a guvernului regional cecen de la Groznîi că oricine va lua parte la astfel de demonstrații va fi reținut și trimis la închisoare.

Dacă cineva opune rezistență, polițiștii ar trebui să tragă trei focuri de avertisment. „După aceea, dacă persoana încă încalcă legea, trageți al patrulea foc în cap! Nu o va mai face. Acesta este ordinul meu”, a spus Kadîrov, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Asemenea Kremlinului, Kadîrov a acuzat Occidentul că a incitat la atacul antisemit din Daghestan.

Amintim că o mulțime anti-evrei a luat cu asalt, duminică, aeroportul din capitala Daghestanului, Mahacikala, și i-a atacat pe oamenii care sosiseră cu un avion de la Tel Aviv. Peste 20 de persoane au fost rănite atunci și alte 83 au fost reținute, conform oficialitților locale.