Lista datornici ANAF. Fiscul a publicat lista rușinii5Foto© antena3.ro

Lista datornici ANAF. Fiscul a publicat lista rușinii

, 13 știri, 16 vizualizări

Lista datornici ANAF . În “lista rușinii” sunt incluse firmele care nu și-au achitat obligațiile fiscale către Fisc în T4 2023. ”Lista rușinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea și completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații, aprobată prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, scrie Ziarul Financiar.

Obligațiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârșitul trimestrului de raportare și neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligațiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligații fiscale restante și din desfășurarea de activități economice în mod independent sau exercită profesii libere;