Lista școlilor cu risc seismic I din România, publicată de Ministerul Educației15Foto1Video© libertatea.ro

Lista școlilor cu risc seismic I din România, publicată de Ministerul Educației

, 27 știri, 25 vizualizări

Ministerul Educației trebuie ca până pe 24 februarie să găsească soluții pentru relocarea în spații sigure a copiilor care învață în clădiri încadrate în categoria de risc seismic I, anunțat Guvernul României după prima reuniune a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic, prezidată de premierul Nicolae Ciucă, marți, 21 februarie.

În acest moment, 21 de școli sunt încadrate în categoria de risc seismic I, nu 118, așa cum se anunțase inițial, după cutremurele din Gorj. De la ultima actualizare a informațiilor în SIIR, septembrie 2022, din cele 118 clădiri declarate, unele au fost consolidate, iar altele sunt în conservare.

„Urmare a actualizării în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România, de către unitățile de învățământ, a situației clădirilor aflate în risc seismic 1, a rezultat faptul că 39 de clădiri aparținând unităților de învățământ sunt încadrate în categoria de risc seismic I. Dintre acestea, 21 sunt clădiri în care se desfășoară, în prezent, activități școlare, 15 având destinația săli de clasă sau laboratoare, restul având alte destinații (cămin, sală de sport, alte destinații)”, a transmis Executivul.