Locuitorii din Mariupol sunt „forțați să vâneze porumbei“ pentru a se hrăni, declară primarul orașului2Foto1Video© mediafax.ro

Locuitorii din Mariupol sunt „forțați să vâneze porumbei“ pentru a se hrăni, declară primarul orașului

, 4 știri, 175 vizualizări

Vadim Boicenko a spus că locuitorii ”folosesc capcane improvizate” pentru a prinde porumbei, iar forțele ruse ”batjocoresc oamenii care își trăiau viața la maximum înainte de război – fără să știe ce era foametea sau lipsa de apă potabilă”. ”Aceste lucruri groaznice se întâmplă în secolul XXI, în inima Europei, în fața lumii întregi”, a adăugat el.

Declarația oficialului ucrainean s-a încheiat cu câteva sfaturi cu privire la pericolele asupra sănătății oamenilor care sunt nevoiți să mănânce porumbei oferite de Oleksandr Lazarenko, șeful Centrului de Asistență Primară a Sănătății nr. 3 din Mariupol. ”Porumbeii sunt un mediu propice de dezvoltare a multor boli virale, bacteriene și fungice”, a spus el.

Lazarenko a precizat că, în acest sens, carnea poate fi infectată și poate provoca histoplasmoză, encefalită, ornitoză, salmoneloză, toxoplasmoză și alte boli periculoase.