Lovitură pentru Boeing: Cei doi astronauți blocați pe Stația Spațială Internațională vor fi readuși pe Pământ în 2025 cu o capsulă SpaceX© stirileprotv.ro

Lovitură pentru Boeing: Cei doi astronauți blocați pe Stația Spațială Internațională vor fi readuși pe Pământ în 2025 cu o capsulă SpaceX

, 5 știri, 58 vizualizări

Când astronauții Suni Williams și Butch Wilmore au zburat de pe Pământ către Stația Spațială Internațională în urmă cu aproape trei luni la bordul testului navetei spațiale Starliner de la Boeing au crezut că va urma o misiune scurtă de doar o săptămână, notează CNN.

Cu toate acestea, ei se află acum pe stația spațială de mai bine de 11 săptămâni, iar NASA a anunțat sâmbătă că vor rămâne acolo până în februarie 2025. Incertitudinile legate de problemele cu capsula Starliner au determinat agenția spațială să apeleze la SpaceX pentru a interveni și a-i readuce pe astronauți cu o capsulă Crew Dragon.

Această prelungire neplanificată a șederii pe Stația Spațială Internațională aduce vine la pachet cu o mulțime de necunoscute, inclusiv cea legată de ce vor face cei doi până când o navetă îi va aduce la sol.