Lucian Bode afirmă că România își menține obiectivul de țară reprezentat de aderarea la spațiul Schengen în anul 20234Foto© observatornews.ro

Lucian Bode afirmă că România își menține obiectivul de țară reprezentat de aderarea la spațiul Schengen în anul 2023

, 10 știri, 26 vizualizări

Lucian Bode a participat, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne.

Pe agenda discuțiilor au figurat subiecte precum starea generală a spațiului Schengen, operaționalizarea Sistemului de Informații Schengen, implementarea interoperabilității, azilul și migrația, respectiv agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei din perspectiva securității interne.

"În contextul discuției despre funcționarea spațiului Schengen, le-am solicitat partenerilor europeni finalizarea procesului de aderare a României la spațiul Schengen în cursul acestui an și am reconfirmat sprijinul nostru în privința consolidării securității UE.

Salut poziția mai multor omologi care au cerut în intervențiile avute finalizarea procesului de aderare a României la spațiul Schengen în cursul acestui an. Totodată, în cadrul dezbaterilor avute le-am solicitat partenerilor europeni ca discuțiile privind extinderea spațiului Schengen să nu fie alterate de cele privind combaterea migrației ilegale.