Lucian Bode, întâlnire tensionată cu omologul austriac: ”România este pe deplin pregătită pentru a adera la Spațiul Schengen”3Foto© romaniatv.net

Lucian Bode, întâlnire tensionată cu omologul austriac: ”România este pe deplin pregătită pentru a adera la Spațiul Schengen”

, 4 știri, 20 vizualizări

Întrebat dacă decizia Austriei are legătură cu Rusia, Bode a răspuns că îi este greu să creadă că un stat UE, un partener strategic al României, cum este Austria, poate să facă astfel de jocuri. Lucian Bode a declarat, miercuri seară, la TVR Info că ministru austriac de Interne, Gerhard Karner, a venit la București după ce a fost invitat.

”Cei care fac astfel de afirmații că un ministru al unui stat membru al UE participă la o activitate în alt stat membru al UE de capul lui, înseamnă că nu știe noțiuni elementare de politică externă. Vreau să vă asigur că vizita ministrului Karner a  parcurs toate uzanțele diplomatice într-o astfel de situație.

Aș vrea să ne reamintim de unde a plecat pentru că se punea întrebarea dacă este România pregătită pentru aderarea la Spațiul Schengen? Vreau să răspund răspicat, România este pe deplin pregătită pentru a adera la Spațiul Schengen, nu de acum, ci din 2011.