Lucian Heiuș: Veniturile au fost supraestimate / România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă3Foto© stirileprotv.ro

Lucian Heiuș: Veniturile au fost supraestimate / România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă

, 10 știri, 69 vizualizări

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a explicat, joi seară, la Digi 24, că veniturile statului au fost supraestimate, iar ANAF a atras atenția că ținta nu poate fi atinsă. În privința impozitării progresive, Heiuș consideră că România nu este pregătită, citează News.ro.

„Ca președinte ANAF pot să discut doar pe partea de venituri. La partea de cheltuieli nu am acces, să văd cum a fost construită, unde se regăsesc, putem să avem surprize cu alte cheltuieli care poate nu au fost prognozate și au apărut între timp. Politica bugetară este fluentă și apar perturbații într-un timp foarte scurt. E clar că pe partea de venituri, veniturile au fost supraestimate, lucru pe care l-a spus Consiliul Fiscal anul trecut în decembrie”, a declarat joi seară, Lucian Heiuș, la Digi24.

El a explicat că colectarea depinde de 3 factori clari, de puterea economiei unei țări la un moment dat, de nivelul de impozitare și de capacitatea administrativă.