Lucrătorii din Comerț protestează astăzi la Ministerul Muncii8Foto© jurnalul.ro

Lucrătorii din Comerț protestează astăzi la Ministerul Muncii

, 14 știri, 10 vizualizări

„Luni, 18 martie, între 11:00 – 13:00, angajații din comerț vor protesta în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Prin această acțiune, membrii Federației Sindicatelor din Comerț atrag atenția guvernanților că lucrătorii din comerț au dreptul la condiții de muncă și salarii decente”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, revendicările principale sunt scutirea de taxe a tichetelor de masă și de vacanță, introducerea în codul muncii a coeficienților de ierarhizare și a limitelor maxime și minime ale sporurilor, indexarea salariilor din mediul privat cu rata inflației simultan cu creșterea salariului minim pe economie pentru a menține echilibrul și pentru a contracara impactul inflației asupra nivelului de trai al angajaților și un contract colectiv de muncă la nivel național este necesar pentru a standardiza și a proteja drepturile și beneficiile lucrătorilor.

În acest fel, se poate îndeplini obiectivul de acoperire a cel putin 80% din angajați cu prevederile unui contract colectiv de muncă.