Ludovic Orban a dat Guvernul în judecată pentru că nu a organizat alegeri locale3Foto© realitatea.net

Ludovic Orban a dat Guvernul în judecată pentru că nu a organizat alegeri locale

, 5 știri, 64 vizualizări

Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a anunțat că, în procesul pe care l-a intentat Guvernului pentru că ignoră legea și nu a stabilit data alegerilor locale parțiale în 50 de localități, Curtea de Apel a stabilit primul termen de judecată pentru data de 6 februarie.

„2023 începe cu o veste bună! De peste un an de zile, Guvernul refuză să organizeze alegeri locale în peste 50 de localități în care s-a vacantat funcția de primar. Aceste comunități locale sunt conduse de oameni care nu au legitimitatea dată de votul cetățenilor. Guvernul încalcă grav Constituția, legile țării și cele mai elementare norme de funcționare a unei democrații. Practic, Guvernul a interzis dreptul de vot pentru sute de mii de cetățeni români, care sunt împiedicați de Guvern să își voteze primarul”, a scris Ludovic Orban duminică, 8 ianuarie, pe Facebook.

El a precizat că, în calitate de parlamentar, a dat în judecată Guvernul pentru a obține din partea unei instanțe o decizie care să oblige Executivul să emită hotărârea de guvern de stabilire a datei alegerilor.