Luis Rubiales a demisionat din fruntea Federației spaniole de fotbal după controverselele privind sărutul de la Cupa Mondială7Foto© libertatea.ro

Luis Rubiales a demisionat din fruntea Federației spaniole de fotbal după controverselele privind sărutul de la Cupa Mondială

, 11 știri, 5 vizualizări

Luis Rubiales și-a anunțat duminică, 10 septembrie, demisia din funcția de președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), la capătul a trei săptămâni de critici după ce a sărutat-o pe jucătoarea spaniolă Jenni Hermoso la ceremonia de la finalul Cupei Mondiale de fotbal feminin din 20 august, câștigată de selecționata Spaniei, relatează BBC și CNN.

„L-am notificat pe președintele interimar (...), domnul Pedro Rocha, că am demisionat din funcția de președinte al RFEF. De asemenea, l-am informat că am demisionat din funcția pe care o dețin în cadrul UEFA, pentru ca postul de vicepreședinte să poată fi ocupat”, a anunțat Rubiales duminică, printr-un mesaj pe rețeaua X, fostul Twitter.

Federația Spaniolă de Fotbal a confirmat că Rubiales și-a prezentat demisia din funcția de șef al federației spaniole de fotbal, precum și din cea de vicepreședinte al UEFA. Consiliul de administrație al federației va convoca acum alegeri pentru a găsi un succesor.