Lumea s-ar putea confrunta cu temperaturi record în 2023 sau 2024, odată cu revenirea fenomenului El Niño, avertizează oamenii de știință3Foto© stirileprotv.ro

Lumea s-ar putea confrunta cu temperaturi record în 2023 sau 2024, odată cu revenirea fenomenului El Niño, avertizează oamenii de știință

, 5 știri, 38 vizualizări

RADOR - Lumea ar putea depăși un nou record de temperatură medie în 2023 sau 2024, din cauza schimbărilor climatice și revenirii prognozate a fenomenului meteorologic El Niño, avertizează oamenii de știință.

Modelele climatice sugerează că, după trei ani de model meteorologic La Niña în Oceanul Pacific, care în general scade ușor temperaturile globale, lumea va experimenta o revenire la El Niño, omologul mai cald, în cursul acestui an. "El Niño este asociat în mod normal cu temperaturi record la nivel global.

Nu se știe încă dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau 2024, dar cred că este mai probabil să se întâmple decât să nu", a declarat Carlo Buontempo, directorul Institutului European Copernicus pentru Monitorizare Atmosferică.