Lupta antifraudă, la un alt nivel după finalizarea reorganizării ANAF. Marcel Boloș se laudă cu sistemul electronic din vămi3Foto© cotidianul.ro

Lupta antifraudă, la un alt nivel după finalizarea reorganizării ANAF. Marcel Boloș se laudă cu sistemul electronic din vămi

, 9 știri, 28 vizualizări

„Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcția specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătățirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii. În plus, asigurăm operaționalizarea structurilor teritoriale județene care urmăresc combaterea activităților economice ilicite.

Astfel, se vor putea desfășura permanent, la orice oră, acțiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar și în orice loc, indiferent de forma sub care se desfășoară activități economice”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

În plus, s-au restrucutrat atât Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a asigura un cadru unitar al activității de colectare și o organizare mai fluidă, cât și Direcția Generală Executări Silite, pentru a accelera procesele de valorificare a bunurilor confiscate și transferate în proprietatea privată a statului.