Luptători din gruparea Wagner, filmați în timp ce-și bat cu lopata comandantul, potrivit unor imagini publicate de Ucraina4Foto1Video© stirileprotv.ro

Luptători din gruparea Wagner, filmați în timp ce-și bat cu lopata comandantul, potrivit unor imagini publicate de Ucraina

, 4 știri, 97 vizualizări

O dronă ucraineană a surprins incidentul în apropierea orașului Bahmut din estul Ucrainei, unde se dau lupte intense de mai multe luni. Patru luptători din gruparea de mercenari rusă Wagner își cară un comandat printre case ruinate, ținându-l de brațe și picioare. Apoi, îl lovesc cu ceea ce par a fi lopeți, potrivit imaginilor publicate de autoritățile ucrainene, relatează The Guardian.

O unitate de drone din plutonul special Seneka a filmat incidentul la începutul acestei săptămâni. El a fost lansat luni pe rețele de socializare din Ucraina. Ele arată cum victima este lovită în mod repetat și violent cu ceea ce par a fi lopeți.

Soarta comandatului rănit nu este cunoscută, dar episodul confirmă relatări anterioare despre moralul scăzut și nemulțumirile din interiorul grupării de mercenari. Luptătorii Wagner au fost surprinși în numeroase ocazii folosind forța discriminatorie în timpul operațiunilor din Ucraina, inclusiv împotriva propriilor membri. Un fost luptător Wagner care a dezertat a fost ucis cu lovituri de baros.