Magazinele online din China, Temu și Shein, verificate de ANPC. Avertismentul autorităților pentru consumatori9Foto© observatornews.ro

Magazinele online din China, Temu și Shein, verificate de ANPC. Avertismentul autorităților pentru consumatori

, 12 știri, 24 vizualizări

ANPC precizează, într-un comunicat de presă, că verifică site-urile de cumpărături și aplicații care funcționează ca o piață online, Temu și Shein. Cele două platforme sunt din China, iar Temu se promovează puternic în România, potrivit unei analize Libertatea.

“Acțiunea se concentrează asupra posibilelor practici comerciale incorecte ale comercianților, în relația cu consumatorii, susceptibile să deformeze, în mod esențial, comportamentul economic al acestora, respectiv potențiale încălcări ale legislației orizontale privind siguranța produselor și protecția consumatorilor (reduceri neautentice) și practici agresive – interfețe manipulatoare (dark patterns), vânzare sub presiune (pressure – selling), recompensarea implicării unei persoane cu un produs sau serviciu cu un premiu (gamification), dar și alte aspecte (de exemplu, legate de siguranța produselor)”, au transmis comisarii ANPC.

În acest context, ANPC sfătuiește consumatorii care cumpără online de pe aceste site-uri, să se informeze cu atenție, înaintea achiziționării unui produs, asupra caracteristicilor acestuia, prețurilor afișate, costurilor de livrare, informațiilor despre comerciant sau modalităților de plată disponibile.