Maia Sandu avertizeaza: Rusia duce un razboi hibrid si vrea sa instaleze la Chisinau o guvernare prorusa obedienta2Foto© observatornews.ro

Maia Sandu avertizeaza: Rusia duce un razboi hibrid si vrea sa instaleze la Chisinau o guvernare prorusa obedienta

, 8 știri, 37 vizualizări

Potrivit Maiei Sandu, datorită eroismului armatei ucrainene linia frontului este acum departe de frontiera moldo-ucraineană, iar pericolul implicării Republicii Moldova în război este minim. Însă, în lipsa unui pericol militar iminent, Republica Moldova se confruntă cu elementele unui război hibrid.

„Sunt încercări din partea Federației Ruse de a submina guvernarea, de a răsturna guvernarea și avem mai multe probe în acest sens. Rusia încearcă să-și pună la Chișinău o guvernare prorusă, astfel încât să poată să folosească Republica Moldova inclusiv împotriva Ucrainei, așa cum face în cazul Belarusului.

Am auzit declarațiile de la Kremlin precum că vor amplasa arme nucleare pe teritoriul Belarus. Exact asta își dorește Rusia și în cazul Republicii Moldova, doar că astăzi Republica Moldova are o guvernare independentă care lucrează pentru binele cetățenilor și de aceea nu poate fi folosită, așa cum ar fi fost folosită o guvernare prorusă’, a declarat președinta Republicii Moldova.

Rusia vrea să instaleze la Chișinău o guvernare prorusă obedientă. Putem face față acestor presiuni
Maia Sandu,
Maia Sandu: „Rusia vrea să instaleze la Chișinău o guvernare prorusă…
Kremlinul vrea să amplaseze arme nucleare în Republica Moldova, la fel ca în Belarus!
Maia Sandu,
“Kremlinul vrea să amplaseze arme nucleare în Republica Moldova, la…
Rusia duce un război hibrid și vrea să instaleze la Chișinău o guvernare prorusă obedientă
Maia Sandu,
Maia Sandu: “Rusia duce un război hibrid și vrea să instaleze la…