Majoritatea austriecilor susțin veto-ul țării lor în cazul aderării României la Schengen, potrivit unui sondaj5Foto© observatornews.ro

Majoritatea austriecilor susțin veto-ul țării lor în cazul aderării României la Schengen, potrivit unui sondaj

, 10 știri, 13 vizualizări

Mai mult de jumătate dintre austrieci, 52%, au fost de acord cu decizia Vienei de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen, informează un sondaj de opinie citat duminică de presa din Austria, conform News.ro.

Sondajul arată că 52 la sută dintre cei chestionați aprobă decizia blocării României și Bulgariei la Schengen, iar 34 la sută au declarat că nu sunt de acord. Potrivit sursei citate, cei mai mulți dintre susținători sunt alegători ai conservatorilor aflați la putere (OeVP) și ai partidului naționalist FPOe.

De asemenea, sondajul confirmă că naționalișii din Partidul Libertății (FPOe) se bucură de cea mai mare popularitate și au depășit partidele tradiționale austriece. Conservatorii cancelarului Karl Nehammer se află abia pe locul al treilea în preferințele electoratului. Cu 26 la sută, Partidul Libertății se află pe primul loc, devansându-i pe social-democrații din SPOe, cotați cu 24 la sută, și pe conservatorii din OeVP, care au 22 la sută.