Mamele minore care vor merge la școală vor primi bursă de la stat4Foto© stirileprotv.ro

Mamele minore care vor merge la școală vor primi bursă de la stat

, 5 știri, 22 vizualizări

Ministrul a menționat că prin acordarea bursei se încearcă și prevenirea separării mamei de copil.

"La Parlament, primul eveniment mi-l aduc aminte cu mare emoții a fost acel al lansării campaniei 'Clasa M. Clasa Mamelor Minore', când am convins foarte mulți colegi parlamentari, pe care îi salut și le mulțumesc că sunt astăzi aici prezenți, să vină cu un punct de vedere și un semnal de alarmă care să fie transmis apoi în fiecare județ. Cristina (Chiriac, președinta CONAF n.r.) , alături de doamne extraordinare, au dus apoi acest mesaj în întreaga țară.

Și da, mamele minore beneficiază de acea bursă de 700 lei pornind de la acea campanie. Și să știți că nu este o formă de încurajare. Să creștem cumva numărul mamelor minore, pentru că am auzit și acest aspect, chiar din partea liceenilor 'sunt unele colege care au spus că o să încerce să fie mame pentru că primesc bursă'. Nu, vor primi bursă doar cele care vor merge la școală. De ce? Încercăm să prevenim separarea copilului de mamă.

Încercăm să le ajutăm pe aceste minore care au ajuns în această situație și care trebuie de acum să-și ia viața în piept, în mâini, nu doar viața lor, ci și viața copilului pe care sau copiilor, poate sunt și cazuri de gemeni, pe care ele le-au i-au adus pe lume.