MApN spune că nu vrea să doneze Ucrainei singurul sistem Patriot operațional, dar Iohannis vorbea de unul din cele 3 în curs de pregătire10Foto© observatornews.ro

MApN spune că nu vrea să doneze Ucrainei singurul sistem Patriot operațional, dar Iohannis vorbea de unul din cele 3 în curs de pregătire

, 11 știri, 23 vizualizări

„Nu a spus nimeni că trebuie să dăm (n.red. – sistemul Patriot Ucrainei). Sunt echipamente solicitate ținând seama de situația de acolo. Noi avem un astfel de echipament funcțional și încă trei care sunt în curs de a deveni funcționale. Până atunci, nevoia noastră este satisfăcută momentan de acest echipament. Urmează să avem și alte discuții”, a afirmat Angel Tîlvăr, aflat la Brașov, în prima reacție pe acest subiect.

El a precizat că România are nevoie de singurul sistem Patriot care este operațional, în contextul războiului de la graniță, din Ucraina. „Noi am luat cele patru sisteme, dintre care unul este operațional, tocmai pentru nevoia României de a-și apăra teritoriul național. Acest sistem operațional este indispensabil”, a punctat Tîlvăr.

La fel ca premierul Marcel Ciolacu, și ministrul apărării a spus că decizia finală se va lua în ședința CSAT, care va fi prezidată de Klaus Iohannis și care va avea loc în perioada următoare.