Marcel Boloș anunță majorarea bugetelor pentru investiții publice, sănătate și pentru sprijinirea mediului de afaceri2Foto© stirileprotv.ro

Marcel Boloș anunță majorarea bugetelor pentru investiții publice, sănătate și pentru sprijinirea mediului de afaceri

, 6 știri, 21 vizualizări

"Am auzit foarte des în ultimul an "rog pe ministrul Finanțelor să găsească o soluție". Fie că a fost vorba de majorarea pensiilor, salariilor profesorilor, suplimentarea bugetului de investiții în infrastructură, agricultură sau digitalizare, săptămână de săptămână a trebuit să arătăm capacitatea de a găsi rezolvări pentru problemele care vizează direct calitatea vieții românilor. Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern avem alocări suplimentare din Fondul de rezervă bugetară pentru investiții publice, sănătate, sprijinirea mediului de afaceri și combaterea evaziunii", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a lucrat la foc continuu anul acesta, "aproape că a epuizat bugetul record de investiții aprobat pentru 2024".

"Tocmai de aceea a trebuit să venim cu o majorare de 750 milioane lei, pentru susținerea investițiilor publice demarate prin programele naționale de finanțare "Anghel Saligny" și programele naționale ale Companiei Naționale de Investiții. Fondurile merg către: modernizarea drumurilor comunale, dezvoltarea infrastructurii de apă-canalizare, racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale, managementul deșeurilor; eficiența energetică a școlilor, spitalelor și instituțiilor publice, modernizarea căminelor de bătrâni și a căminelor studențești.", a subliniat Marcel Boloș.