Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Republica Moldova5Foto© antena3.ro

Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Republica Moldova

, 12 știri, 12 vizualizări

”Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în UE. România trebuie să ajute Republica Moldova (...) pentru tot acest parcurs.

Am venit în delegație oameni cu expertiză în domeniu și sperăm în perioada următoare să accelerăm această dimensiune parlamentară, pentru că Republica Moldova trece în perioada de tranziție, de uniformizare a legislației Republicii Moldova și a Uniunii Europene, lucru pe care România l-a parcurs acum mai mult timp și e păcat să nu lucrăm împreună la această legislație, atfel încât, fără a arde etape, dar de a fi cât mai eficienți și de a mări ritmul, pentru ca Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline a Uniunii Europene.

Trăim vremuri complicate, atât noi ca persoane fizice, dar și țările noastre, întreaga Europă și întreaga lume. Este un război și o agresiune asupra unui stat suveran, unde un popor a decis ce parcurs își dorește și au decis să meargă față de valorile democratice europene.