Marea Britanie susține că cel mai bun mod de apărare a Republicii Moldova este asistența pentru Ucraina© romania-actualitati.ro

Marea Britanie susține că cel mai bun mod de apărare a Republicii Moldova este asistența pentru Ucraina

, 4 știri, 42 vizualizări

"Noi credem cu fermitate că una dintre cele mai bune modalități de protejare a Republicii Moldova de un atac fizic este ajutarea ucrainenilor să se apere singuri de agresiunea rusă", a declarat James Cleverly, citat de postul de televiziune CNN.

"Puține societăți înțeleg tacticile activităților negative ale Rusiei mai bine decât Republica Moldova și Georgia. Marea Britanie nu va asista pasivă în timp ce Moscova subminează în mod flagrant democrația acestor țări, suveranitatea și integritatea teritorială", a afirmat James Cleverly în cursul unei vizite la Chișinău.

Republica Moldova ar urma să primească asistență de zece milioane de lire sterline (12 milioane de dolari) pentru "finanțarea reformelor economice și politice, inclusiv în sectorul energetic". "Noile angajamente pentru Republica Moldova se adaugă fondurilor de 12 milioane de lire (peste 14 milioane de dolari) care contribuie deja la activitățile esențiale de combatere a corupției și de facilitare a transparenței", a transmis Guvernul de la Londra.