Masa de Paște se anunță mai scumpă anul acesta9Foto© stirileprotv.ro

Masa de Paște se anunță mai scumpă anul acesta

, 14 știri, 12 vizualizări

Tradiția de a mânca carne de miel de Paște a fost asociată cu această sărbătoare timp de 700 de ani, din două motive: unul provine din religie, iar celălalt din motive sociale.

În săptămânile premergătoare Paștelui, tradiția este de a se ține post. Postul Mare începe cu 40 de zile înainte de Paște și există câteva zile în care este dezlegare la pește, vin sau untdelemn. Însă, începând cu duminica de Paște, este tipic să se consume diferite feluri de mâncare cu carne de miel: friptură, tocană, ciorbă, drob, stufat, grătar, etc.

Potrivit Vechiului Testament, Dumnezeu le-a poruncit evreilor să sacrifice miei înainte de a-i elibera din Egipt, iar sângele de miel era cel cu care aceiași sclavi își vopseau ușile, pentru a le deosebi și pentru a împiedica intrarea ciumei în ele.