Măsuri împotriva scumpirii mascate, introduse de joi3Foto© puterea.ro

Măsuri împotriva scumpirii mascate, introduse de joi

, 8 știri, 12 vizualizări

Actul normativ stabilește obligația operatorilor economici de a informa consumatorii complet, corect și precis cu privire la modificarea cantităților de produs având prezentarea, ambalajul, forma (fără a ne limita) identice, chiar în condițiile menținerii aceluiași preț. Informarea trebuie făcută în același câmp vizual, într-o formă vizibilă, lizibilă și cu aceeași dimensiune și se va realiza prin intermediul unei plachete, după modelul celei prevăzute în anexa Ordinului.

Operatorii economici sunt obligați să afișeze aceste informații timp de cel puțin 30 de zile de la introducerea produsului pe rafturi. Scopul noilor reguli este de a preveni inducerea în eroare a consumatorilor și de a asigura transparență maximă în relația comerciant-consumator.

Conform legii, de la momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordinului și până la momentul intrării sale în vigoare s-au scurs 30 de zile, perioadă folosită de ANPC pentru a  consilia operatorii economici care au dorit acest lucru, în vederea aplicării cu succes și neîntârziat a prevederilor noului act normativ.