Măsurile PSD susțin revitalizarea industriei românești: se redeschid uzine mari și combinate siderurgice4Foto© libertatea.ro

Măsurile PSD susțin revitalizarea industriei românești: se redeschid uzine mari și combinate siderurgice

, 5 știri, 36 vizualizări

Industria este un sector economic cheie și care a fost afectat de multiple transformări de-a lungul anilor. Acum, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anunțat o serie de măsuri și investiții menite să revitalizeze industria grea românească, având în vedere importanța strategică a acestui sector pentru dezvoltarea economică a țării. Uzina de Mașini de la Reșița sau Combinatul de la Oțelul Roșu sunt doar două exemple de susținere a producției românești, susținută de PSD.

”De la începutul mandatului de premier am anunțat că una dintre prioritățile acestui guvern este reindustrializarea României. Știu că, de la Revoluție încoace, românii au văzut cum multe combinate, multe uzine cu tradiție ale industriei grele românești, sunt dezmembrate și vândute la fier vechi. Sau că întră în insolvență, cum s-a întâmplat la Uzina Constructoare de Mașini Reșița, unde suntem astăzi, cea mai veche unitate industrială din România și una din cele mai vechi din Europa”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Industria reprezintă un pilon fundamental al economiei oricărei țări, cu o contribuție semnificativă la producția națională și la crearea de locuri de muncă.