Medic infecționist: Profilul pacienților infectați cu coronavirus s-a schimbat3Foto1Video© a1.ro

Medic infecționist: Profilul pacienților infectați cu coronavirus s-a schimbat

, 7 știri, 77 vizualizări

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a declarat, vineri că dacă în ultimele două săptămâni pacienții veneau cu forme ușoare sau medii, acum apar „disfuncții respiratorii”, adică pacienți în stare gravă, iar locurile de Terapie Intensivă s-au epuizat.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu mai sunt locuri la secția de Anestezie Terapie Intensivă, iar următorii pacienți cu noul coronavirus care vor avea nevoie de tratament într-o astfel de secție vor fi trimiși la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„La Boli Infecțioase la Iași mai avem locuri libere pentru a primi pacienți, din fericire. Mai avem 100 de locuri. La maxim se lucrează în compartimentul de Terapie Intensivă unde nu mai sunt locuri, iar pacienții gravi, infectați vor merge conform protocolului și a celor ce am stabilit către Spitalul de Neurochirurgie unde sunt 16 paturi destinate acestor pacienți", a declarat, vineri, presei Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.