Medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat, afirmă directorul medical al Institutului Inimii din Cluj3Foto© antena3.ro

Medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat, afirmă directorul medical al Institutului Inimii din Cluj

, 4 știri, 47 vizualizări

Directorul medical al Institutului Inimii “Nicolae Stăncioiu ” din Cluj-Napoca, Adrian Molnar, susține că medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat. Dr. Adrian Molnar consideră că dacă s-ar lua decizia ca medicii să aleagă dacă vor să lucreze la privat sau la stat, nu în ambele locuri, atunci se vor rezolva o mare parte din problemele cu care se confruntă în prezent sistemul medical românesc.

„Cred că aici este una dintre problemele mari ale sistemului medical românesc. Această interferență privatul cu spitale de stat. După părerea mea, medicii ar trebui să lucreze sau la stat, sau la privat. Nu în ambele locuri.

Atunci când se va rezolva această problemă, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc ar dispărea. Nu se poate ca un medic să lucreze dimineața la stat și după amiază la privat în aceeași specialitate, cu bolnavi de același tip. Nu se poate ca medicul care lucrează la stat să îndrume pacienții din spitalele de stat, din ambulatoriile de stat, să le îndrume către privat, spunându-le că nu vor beneficia de aceleași servicii la stat ca și la privat, că nu sunt aceleași materiale, că nu au aceleași resurse. Nu este adevărat, nu este deloc adevărat.