Medicii legiști despre situația de la spitalul Sf Pantelimon18Foto1Video© romanialibera.ro

Medicii legiști despre situația de la spitalul Sf Pantelimon

, 39 știri, 23 vizualizări

Scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon tulbură și mai mult neîncrederea și panica printre pacienți. Într-o intervenție la Digi24, medicul UPU, Fiorella Mitoiu a declarat că „pacienții refuză internarea la Spitalul Sf. Pantelimon. Mai mult, bolnavii se tem să fie internați aici. Primim telefoane de amenințare în centrala spitalului și pe liniile de la Serviciul de Urgență.

Și medicul psihiatru, Gabriel Diaconu, proaspăt demisionar din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății, a intervenit la Digi24, spunând că „există, din păcate, o relație obscură între familie și medic, o superioritate medicală care îl face pe pacient sau aparținător să se simtă jignit de explicațiile doctorului. Practicăm același segregaționism ca odinioară, vorbim în funcție de cum arată, cum e îmbrăcat pacientul”.

Întrebat dacă este reală gândirea potrivit căreia cadrele medicale se cred Dumnezeu, medicul Diaconu a răspuns că „e doar un mit, o minciună propagandistică. Orice medic aplică știința de carte, nu aura divină”.