Medicul Virgil Musta, acuzat de conflict de interese!10Foto© realitatea.net

Medicul Virgil Musta, acuzat de conflict de interese!

, 11 știri, 30 vizualizări

"La data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată și fratele acesteia dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția persoanei evaluate deține funcția de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia MUSTA VIRGIL FILARET exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ", informează ANI, într-un comunicat emis luni.

Nu este prima dată când numele său este implicat într-un astfel de scandal. În luna noiembrie a anului trecut, medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi pus asistentele din spitalul public să vândă teste COVID pentru firma sa.

Mai exact, procurorii DNA au susținut faptul că, în perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020,  Virgil Musta, unul dintre cei mai reputați epiodemiologi și o voce cunoscută în timpul pandemiei, ar fi determinat cu intenție trei asistente medicale ale spitalului Victor Babeș din Timișoara să “presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică”.