Medvedev: Moscova are de acum mâinile libere pentru a distruge cablurile de comunicații subacvatice ale inamicilor2Foto© libertatea.ro

Medvedev: Moscova are de acum mâinile libere pentru a distruge cablurile de comunicații subacvatice ale inamicilor

, 8 știri, 77 vizualizări

Vicepreședintele Consiliului Securității Rusiei, Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, a declarat miercuri că nu mai există "limite morale" care să împiedice Moscova să distrugă cablurile de comunicații subacvatice ale inamicilor săi, după ce a calificat exploziile de la gazoductul Nord Stream drept complicitate occidentală, informează Agerpres, care preia Reuters.

"Dacă pornim de la complicitatea dovedită a țărilor occidentale în aruncarea în aer a Nord Stream, atunci nu mai avem constrângeri - nici măcar morale - care să ne împiedice să distrugem comunicațiile prin cablu ale dușmanilor noștri de pe fundul oceanului", a declarat Medvedev, fost președinte al Rusiei între 2008 și 2012, pe contul său de Telegram.

Cablurile subacvatice, care traversează oceanele lumii, au devenit arterele comunicațiilor globale. Importanța lor a făcut ca acestea să fie în centrul unei concurențe geopolitice în creștere între China și Rusia, pe de o parte, și SUA și aliații lor occidentali, pe de altă parte.