Mercenarii români din Ucraina4Foto© wall-street.ro

Mercenarii români din Ucraina

, 14 știri, 49 vizualizări

De la cel mai înalt nivel, autoritățile Federației Ruse acuză România că ar fi trimis un număr mare de mercenari, care luptă în prezent de partea armatei ucrainene. La rândul său, Vasile Dîncu, ministrul Apărării, neagă orice fel de participare a vreunui român în acest război în calitate de mercenar. Care este adevărul? Și de ce este agitată această temă?

E greu de presupus că decapitatele servicii secrete ale Federației Ruse, incapabile să evalueze starea de spirit a ucrainenilor, voința lor de a rezista și capacitatea armatei acestei țări de a se apăra, ar fi fost totuși în stare, bob numărat, să evalueze numărul de mercenari români. Dacă așa ar sta lucrurile, ei bine, un asemenea recensământ este imposibil de făcut în condițiile date.

Și totuși, Kremlinul s-a hazardat. Și avansează cifre. Pe care, culmea, le mai pune și în cârca statului român. Se urmărește, în mod evident, un efect intern. O justificare în fața rușilor a umilitoarelor înfrângeri de până acum. Dar această știre, în esența ei falsă, este utilizată și ca marfă de export.