Mesajul lui Klaus Iohannis, la doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina5Foto© antena3.ro

Mesajul lui Klaus Iohannis, la doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina

, 13 știri, 44 vizualizări

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul evenimentului de marcare a doi ani de răspuns al României la situația refugiaților din Ucraina. Mesajul a fost prezentat de către Cătălina Galer, Consilier de stat – Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

„Mâine se vor împlini doi ani de la declanșarea celei mai mari invazii militare din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, o acțiune nejustificată și ilegală a Federației Ruse împotriva Ucrainei, cu implicații majore asupra securității și a stabilității întregii regiuni.

Acești doi ani au fost marcați de suferințe inimaginabile, de pierderi de vieți omenești, de dramele a milioane de oameni care au fost nevoiți să își abandoneze casele și să se despartă de familii, de masacre teribile, de distrugeri ireparabile ale caselor, clădirilor, monumentelor și infrastructurii, toate lăsând în urmă o durere imensă”, a afirmat șeful statului, într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.