Milionarul Sever Mureșan a murit la vârsta de 75 de ani într-un spital din Franța16Foto© realitatea.net

Milionarul Sever Mureșan a murit la vârsta de 75 de ani într-un spital din Franța

, 16 știri, 17 vizualizări

Sever Mureșan, o figură emblematică atât în lumea sportului, cât și în cea a afacerilor din România, a murit la vârsta de 75 de ani. Viața sa a fost marcată de realizări spectaculoase, dar și de controverse. De la cariera sa de succes în tenis, până la fondarea Băncii Dacia Felix și contribuția sa la diplomația românească, Mureșan a lăsat o amprentă puternică asupra României post-comuniste.

Născut în 1948 la Câmpia Turzii, Sever Mureșan și-a început cariera ca sportiv. În 1968, devine campion național la dublu masculin și membru al echipei de Cupă Davis, devenind primul tenismen român acceptat în Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (ATP). După ce s-a stabilit în Franța în 1980, Mureșan a deschis un club de tenis în Dijon și a început o serie de afaceri internaționale, câștigând exclusivitatea pentru comercializarea materialelor sportive sintetice.

După Revoluția din 1989, Mureșan revine în România și lansează programul „Pâine pentru România”, un parteneriat între firme franțuzești și fabrici românești. În aceeași perioadă, a fondat Grupul SM Invest, care a devenit unul dintre cele mai mari conglomerate private din România, având peste 6.000 de angajați.