Ministerul Educației: Se lucrează la actele pentru creșterea salariilor personalului nedidactic3Foto© hotnews.ro

Ministerul Educației: Se lucrează la actele pentru creșterea salariilor personalului nedidactic

, 6 știri, 7 vizualizări

Ministerul Educației lucrează la actele normative care să permită acordarea unor stimulente pentru profesorii debutanți și pentru cei din zone defavorizate, precum și salarizarea personalului nedidactic conform cu grilele din legislație, care ar însemna o creștere de 9%.

„Ministerul Educației împreună cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au început demersurile pentru elaborarea actelor normative care să creeze cadrul legal pentru salarizarea întregului personal nedidactic din învățământul de stat, la nivelul grilelor prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022.

Din analiza Ministerului Educației, aceasta înseamnă o creștere de circa 9% a salariului și un impact bugetar estimat la 90 de milioane de lei, până la finalul anului calendaristic, pentru cei aproape 55.000 de beneficiari din învățământul preuniversitar și 10.000 din învățământul superior”, transmite Ministerul educației.