Ministerul Sanatatii va anunta săptămâna viitoare un set de măsuri pentru reducerea transmiterii tulpinii Omicron© libertatea.ro

Ministerul Sanatatii va anunta săptămâna viitoare un set de măsuri pentru reducerea transmiterii tulpinii Omicron

, 7 știri, 43 vizualizări

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, vineri, că în ședința de guvern s-a discutat "cum putem să adoptăm și noi niște măsuri în consonanță cu ce se întâmplă în spațiul UE" cu privire la reducerea riscului de transmitere a noii tulpini, informează Mediafax.

"Au fost analizate documentele și propunerile Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, care recomandă testarea persoanelor care călătoresc în spațiul UE cu test PCR, astfel încât să se reducă riscul de transmitere a acestei noi tulpini", a declarat Alexandru Rafila.

"Este importantă și aplicatibilitatea unei măsuri, pentru că dacă introduci o măsură pentru care nu te pregătești din punct de vedere logistic. Dacă acum în perioada sărbătorilor de iarnă trebuie să testăm în fiecare zi 100.000 de persoane, și nu mă refer la testarea din aeroporturi, ci la faptul că pacienții care vin din zona roșie ar trebui să se testeze în ziua a opta ca să iasă din carantină", a adăugat Rafila.