Ministrul Finanțelor, anunț important despre pensiile militare7Foto© libertatea.ro

Ministrul Finanțelor, anunț important despre pensiile militare

, 10 știri, 46 vizualizări

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat luni, 5 decembrie, la Antena 3, că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, iar apoi, în funcție de nivelul pensiei, „pe acele plafoane se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”. El a mai spus că va fi făcută o actualizare și la veterani, cu 30%.

„Practic este o indexare, aici este și un element de noutate pentru că ordonanța este în transparență decizională și vreau să specific ce a apărut nou față de ceea ce a apărut în ordonanță. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare. Apoi, în funcție de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”, a afirmat Adrian Câciu, potrivit news.ro.

Premierul și președintele PNL Nicolae Ciucă, dar și președintele PSD, Marcel Ciolacu, au declarat în repetate rânduri că pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci sunt pensii de serviciu, acordate pe bază de contributivitate, prin urmare nu pot fi suprataxate.