Ministrul Finanțelor, anunț privind aplicarea amenzilor pentru firmele care nu trimit facturile în sistemul e-Factura la timp2Foto© puterea.ro

Ministrul Finanțelor, anunț privind aplicarea amenzilor pentru firmele care nu trimit facturile în sistemul e-Factura la timp

, 6 știri, 16 vizualizări

Ministerul Finanțelor ia în calcul extinderea perioadei pentru care nu se aplică sancțiuni celor care nu respectă termenul de trimitere a facturilor în sistemul eFactura, a anunțat joi, ministrul Marcel Boloș.

”Luăm în calcul extinderea până cel mult la sfârșitul lunii iunie a perioadei în care nu se vor aplica amenzi. Este o dovadă de bună credință din partea noastră....Chiar astăzi, în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.) avem primele date și primele semnale cu privire la indicatorii de antifraudă și de evaziune fiscală pe care ni-i dorim.

Trebuie să găsim o modalitate prin care să aducem la suprafață economia reală și să nu mai venim cu nota de plată pe care o vom prezenta la sfârșitul anului și care va fi baza pentru următoarea reformă fiscală care se va întâmpla în România.