Ministrul finanțelor, vizat de o moțiune simplă© romanialibera.ro

Ministrul finanțelor, vizat de o moțiune simplă

, 9 știri, 19 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Camera Deputaților va supune votului, marți, moțiunea simplă inițiată de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului finanțelor, Marcel Boloș, după ce ieri a dezbătut textul acesteia.

Care sunt criticile opoziției și cum a răspuns șeful finanțelor aflăm din relatarea lui Cătălin Purcaru: ”Deputații USR și Forța Dreptei i-au reproșat ministrului de finanțe că a introdus taxa de 10% pe concediile medicale pentru a acoperi găurile la bugetul de stat. Mai mult, deputatul USR Oana Țoiu a susținut că ministrul Boloș a încălcat legislația, prin nerespectarea măsurii ca între momentul introducerii unei taxe noi și momentul aplicării ei să existe cel puțin șase luni.

Oana Țoiu: ”În timp ce dezbatem această moțiune simplă, domnul Boloș ia de la cei suferinzi 500.000 euro pe zi. Ia acești bani de părinții cu copii bolnavi, de la femeile care au sarcini cu risc maternal și de la cele care au născut anul acesta. Mâine, dacă nu-l oprim, va mai lua 500.000, și tot așa, până vom reuși să-l oprim.”