Ministrul german al apărării vrea încetarea imediată a discuțiilor privind trimiterea de trupe în Ucraina9Foto© stirileprotv.ro

Ministrul german al apărării vrea încetarea imediată a discuțiilor privind trimiterea de trupe în Ucraina

, 16 știri, 63 vizualizări

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a cerut să înceteze imediat discuțiile despre o eventuală trimitere a unor trupe străine în Ucraina care să sprijine această țară în războiul cu Rusia, idee lansată de președintele francez Emmanuel Macron, relatează agenția EFE, conform Agerpres.

"Nimeni nu vrea cu adevărat să aibă trupe la sol în Ucraina. Acum există o dezbatere în desfășurare pe acest subiect, prin urmare ar trebui să o oprim în acest moment", a spus ministrul german la Helsinki, în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său finlandez Antti Hakkanen.

Boris Pistorius a admis că discuțiile între țările europene și membrii NATO sunt necesare, dar a apreciat că accentul la ora actuală trebuie pus pe găsirea celei mai bune modalități de a sprijini Ucraina, în condițiile în care aliații acesteia nu reușesc să țină pasul cu nevoile armatei ucrainene.