Ministrul german de Externe Annalena Baerbock s-a deplasat într-o vizită neanunțată în estul Ucrainei4Foto© stirileprotv.ro

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock s-a deplasat într-o vizită neanunțată în estul Ucrainei

, 6 știri, 47 vizualizări

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a făcut marți o vizită la Harkov, neanunțată presei în prealabil, transmite AFP. Ea este prima oficialitate occidentală de rang înalt prezentă în acest oraș din nord-estul Ucrainei, grav afectat de război, precizează agenția.

De când a început războiul, mulți lideri occidentali au vizitat Ucraina, inclusiv cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron, reamintește AFP, remarcând însă că niciunul nu a mers atât de departe spre est, unde trupele rusești au ocupat teritorii ucrainene. În prezent, forțele ucrainene au recucerit teren, iar linia frontului se află la 130 de km de Harkov.

Baerbock a fost invitată de omologul ei ucrainean, Dmitro Kuleba. Este pentru a treia oară când șefa diplomației germane vizitează Ucraina, de la începutul invaziei ruse în această țară, în februarie anul trecut; ea a mai fost anul trecut la Kiev și la Bucea. Din motive de securitate, anunțul privind vizita de marți a fost făcut când se afla deja în tren, pe drumul de întoarcere.