Ministrul Justiției îi cere premierului Ciolacu să intervină diplomatic, după ce justiția din Malta a refuzat extrădarea prințului Paul6Foto© romaniatv.net

Ministrul Justiției îi cere premierului Ciolacu să intervină diplomatic, după ce justiția din Malta a refuzat extrădarea prințului Paul

, 14 știri, 34 vizualizări

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis, luni, că această decizie este „revoltătoare”, deoarece se încalcă o hotărâre a Curții de Justiție a UE.

„O decizie revoltătoare precum cea comunicată astăzi este de neacceptat dacă ne gândim la Decizia – cadru JAI în materie de predare și la interpretările recente ale CJUE în urma cererii de decizie preliminară depusă în luna aprilie de Curtea de Apel Brașov. Decizia instanței malteze reprezintă o încălcare flagrantă a unei decizii CJUE date expres în cazul fugarului Paul-Philippe al României.

În cazul lui Paul-Philippe al României instanța de fond din Malta decisese în favoarea statului român, dar instanța de apel a respins predarea fugarului către România. Există o procedură în fața instanței constituționale din Malta pe care o vom urmări în continuare.