Ministrul Muncii: „Este o minciună gravă care se rostogolește în spațiul public că un milion de pensii vor fi înghețate”3Foto© stirileprotv.ro

Ministrul Muncii: „Este o minciună gravă care se rostogolește în spațiul public că un milion de pensii vor fi înghețate”

, 6 știri, 28 vizualizări

Toate deciziile cu pensiile majorate rămân neschimbate, a transmis marți, 3 septembrie, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Aceasta a ținut să sublinieze că este „o minciună gravă care se rostogolește în spațiul public că un milion de pensii vor fi înghețate”.

„Pentru cei 3,9 milioane de pensionari recalcularea reprezintă o reparare a nedreptății care li s-a făcut anterior, când primeau pensii mai mici decât alți pensionari care au muncit și au contribuit la fel. Odată ce s-a înfăptuit dreptatea, ea nu poate fi anulată. Nimeni nu poate interveni pentru a le diminua sumele primite în plus prin care li s-a făcut dreptate. Toate deciziile cu pensiile majorate rămân! Niciuna dintre deciziile cu pensii majorate nu va fi anulată”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit ministrului, ce care atacă această reformă sunt exact cei „cărora nu le pasă de cei 3,8 milioane de pensionari care au fost neîndreptățiți decenii întregi și cărora prin noua lege a pensiilor li s-a făcut dreptate”.

Este o minciună gravă că pensiile vor fi înghețate. Românii trebuie să știe adevărul
Simona Bucura-Oprescu,
Simona Bucura Oprescu: ”Este o minciună gravă că pensiile vor fi…