Ministrul Sportului a decis ca 40% dintre membrii sporturilor de echipă să fie români3Foto© antena3.ro

Ministrul Sportului a decis ca 40% dintre membrii sporturilor de echipă să fie români

, 4 știri, 34 vizualizări

Ministerul Sportului a anunțat că începând cu sezonul 2022-2023 impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competițiile naționale în sporturile de echipă, scrie Agerpres.

„Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabilește obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanți la competițiile sportive naționale oficiale, în sporturile de echipă. Obiectivul acestei măsuri constă în susținerea sportului de înaltă performanță și a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federațiile sportive naționale, prin statutele și regulamentele proprii, începând cu sezonul competițional următor, 2022-2023”, se menționează pe pagina oficială de Facebook a ministerului.

Eduard Novak a postat pe contul personal de Facebook un mesaj intitulat: „Sportul, prioritate națională”. Într-un clip video, ministrul a menționat că decizia a luat-o după ce s-a sfătuit cu federațiile sportive naționale.