Ministrul Sportului, Eduard Novak, chemat în Parlament la Ora Guvernului6Foto© bzi.ro

Ministrul Sportului, Eduard Novak, chemat în Parlament la Ora Guvernului

, 8 știri, 33 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Ministrul sportului, Eduard Novak, susține că toate rentele viagere și premiile sportive sunt acordate pe baza unor analize de specialitate și în conformitate cu legislația în vigoare. Precizările au fost făcute, ieri, în parlament, unde acesta a fost prezent la solicitarea USR, care îl acuză de performanțe slabe la conducerea ministerului, precum și de conflict de interese.

Iulia Gherman a fost prezentă la dezbateri și relatează: ”USR susține că ministrul Eduard Novak nu a performat în timpul mandatului și a comis abuzuri grave în acordarea premiilor și rentelor viagere. Mai mult, ministrul a fost acuzat de ingerință în alegerile interne ale federațiilor sportive, dar și de amânarea aplicării prevederilor legii prin care sportivii juniori ar fi primit bani pentru echipamente, transport și hrana.

Brian Cristian, deputat USR: ”V-ați dat 75.000 euro premiu, când erați președinte al Federației Române de Ciclism. Ați mărit din pix cu 100% primele pentru sportivii participanți la Jocurile Olimpice, doar acele prime, pentru că acolo aveați interes direct. V-ați premiat tatăl cu 112.000 euro pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo.”