Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, a fost reabilitat3Foto© hotnews.ro

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, a fost reabilitat

, 5 știri, 0 vizualizări

Tribunalul Constanța a decis, luni, să admită cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu. Fratele fostului șef de stat a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență. Sentința de condamnare a fost pronunțată în 2016, iar cea de astăzi, de reabilitare, nu este definitivă.

”Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Băsescu Mircea. Constată intervenită reabilitarea judecătorească a petentului Băsescu Mircea din pedeapsa aplicată prin sentința penală nr. 5/08.01.2016 a Tribunalului Constanța, pronunțată în dosarul nr. 5412/118/2014, definitivă prin Decizia Penală nr. 711/16.06.2016 a Curții de Apel Constanța. După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se va face mențiune despre aceasta pe sentința penală prin care s-a pronunțat condamnarea pentru care s-a admis reabilitarea”, se arată în minuta instanței.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanța, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați pentru soluționarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanța a menținut decizia dată inițial de Tribunalul Constanța, în ianuarie 2016. Fratele fostului președinte a fost liberat condiționat în septembrie 2017.