Mircea Fechet, ministrul Mediului, anunță un buget record pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 20242Foto© realitatea.net

Mircea Fechet, ministrul Mediului, anunță un buget record pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

, 13 știri, 11 vizualizări

Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” va avea pentru acest an un buget de două miliarde de lei și ne vom opri atunci când vom avea panouri fotovoltaice și pe ultimul acoperiș din România, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

„Așa cum am mai spus-o și în trecut, ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice și pe ultimul acoperiș din România. Două miliarde este cu siguranță un buget-record, la fel și cum și 1,75 miliarde a fost un buget-record pentru anul 2023, dar ne propunem să fim chiar mai ambițioși.

Vom deschide o nouă sesiune „Casa Verde Fotovoltaice” în acest an, dacă se constată capacitate de instalare a acestor panouri. Un alt lucru pe care îl consider foarte important este legat de Programul „Rabla Plus”. Din nou, o să avem un buget-record pe acest program, respectiv un miliard de lei, față de 780 de milioane cât am avut anul trecut.