Motivul pentru care Imane Khelif poate concura în competiția olimpică la box feminin, deși e acuzată că e bărbat11Foto2Video© onlinesport.ro

Motivul pentru care Imane Khelif poate concura în competiția olimpică la box feminin, deși e acuzată că e bărbat

, 11 știri, 43 vizualizări

Imane Khelif este pregătită să continue competiția la Jocurile Olimpice de la Paris, următorul ei meci fiind programat sâmbătă, la două zile după controversata partidă cu Angela Carini. Aceasta din urmă și-a abandonat meciul împotriva algerienei după 46 de secunde, scrie The Independent.

Khelif este unul dintre cei doi boxeri cărora li s-a permis să lupte la Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că a fost descalificată de la campionatele mondiale feminine de anul trecut pentru că nu a trecut testele de testosteron și de gen. La același turneu a fost descalificată din același motiv și taiwaneza Lin Yu-ting.

După meciul de joi contra lui Imane Khelif, Angela Carini a declarat că s-a retras pentru că a fost lovită mai tare decât fusese vreodată. Un prim pumn i-a dislocat bărbia, iar un al doilea i-a zdrobit-o și a început să sângereze. Carini, în vârstă de 25 de ani, i-a spus antrenorului ei: „Nu este bine, nu este corect”. Ulterior, ea le-a spus reporterilor că nu a fost niciodată lovită atât de tare în cariera ei.