Muzeul Antipa refuză să mai participe la Noaptea Muzeelor de anul acesta9Foto© romanialibera.ro

Muzeul Antipa refuză să mai participe la Noaptea Muzeelor de anul acesta

, 14 știri, 18 vizualizări

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a anunțat că nu va participa la ediția din acest an a proiectului Noaptea Muzeelor, deoarece se solidarizează cu ceilalți colegi din muzeele din țară, protestând față de salariile extrem de mici din sectorul muzeal.

„Sistemul de salarizare actual reprezintă o amenințare extrem de severă la adresa procesului de management al unui muzeu. Dacă vrem să avem în continuare muzee funcționale, trebuie găsită o soluție pentru creșterea nivelului de salarizare în muzeele care au fost uitate până acum. Ministerul Culturii a înțeles de la început acest lucru și a propus ordonanța de creștere salarială. Trebuie ca și restul Guvernului sa înțeleagă”, se arată în comunicatul instituției.

600.000 de vizitatori în 2023 la „Antipa”

„Mulțumim foarte mult publicului nostru pentru că ne apreciază atât, lucru pe care îl vedem din numărul mare de vizitatori care ne trec pragul: aproape 600.000 de persoane ne-au vizitat muzeul în 2023, acesta fiind cel mai mare număr de vizitatori în cursul unui an, de la înființarea acestei instituții.