Năsui: Comasarea alegerilor va face un talmeș-balmeș în mintea românilor4Foto© rfi.ro

Năsui: Comasarea alegerilor va face un talmeș-balmeș în mintea românilor

, 7 știri, 11 vizualizări

PSD și PNL ar putea decide, după câteva săptămâni de critici reciproce, comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Cele două formațiuni ar putea de asemenea să participe la scrutinul pentru Parlamentul European pe o listă comună, conform unor surse citate de G4Media.

Claudiu Năsui critică această variantă: ”Cred că discuțiile acestea care au durat foarte mult reflectă foarte bine prioritățile clasei politice și ale PSD-PNL și anume conservarea funcțiilor și reușita electorală și nu neapărat facerea unui bine în societate și ajungerea la soluții care chiar să ajute românii care din păcate au sărăcit foarte mult. Deci este o problemă foarte mare de priorități a PSD și PNL, cărora le pasă numai de alegeri anul acesta și nu de prioritățile adevărate ale românilor, vedem scumpiri, facturile foarte mari, prețurile care au explodat, sărăcia foarte mare”.

Vicepreședintele USR spune ce ar însemna pentru Alianța Dreapta Unită comasarea între alegerile locale și cele europene: ”Noi nu susținem comasarea, nu suntem fanii acestei măsuri, dintr-un motiv foarte simplu, faptul că-ți face un talmeș-balmeș din toate alegerile, nu mai este clar pentru ce iese lumea la vot și aici o să fie o problemă și la nivelul campaniei electorale, în cazul unei comasări a localelor cu europarlamentarele, temele europarlamentare vor fi practic total înlăturate, în favoarea temelor locale, foarte probabil”.